Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

detectivegrimoire
Om man som jag, håller peka-klick-spel nära hjärtat, bör man ta en titt på “Detective Grimoire”. Det började som ett flash-spel, men efter en lyckad Kickstarter-insamling släpptes det som mobilspel till iOS och Android. Och nu har det kommit även till PC, Mac och Linux. “Detective Grimoire” är som titeln antyder, en deckarhistoria om detektiven Grimoire, som kommer till ett träsk – en turistattraktion – för att lösa en mordgåta. Det går ut på att hjälpa Grimoire att pussla ihop vilka frågor som han ska ställa för att lösa mysteriet.

Spelet har en mycket särpräglad handtecknad stil, som är lika delar humoristisk, genomtänkt och snygg. I peka-klicka-anda har “Detective Grimoire” också en ensemble av färgstarka karaktärer, här dessutom med röstskådespelare. Det charmar åtminstone mig.

YouTube Preview Image