Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

samsusaranoutfit
När karaktärerna i kommande “Super smash bros.” utannonserades i våras, var jag inte ensam om att kritisera Samus Arans – huvudperson i “Metroid”-serien – outfit. Det var höga boots och den tajta Zero-dräkten: ett översexualiserande av karaktären som pågått sedan det första “Metroid”-spelet och som Nintendo borde pensionerat för många år sedan. Men icke, nu har Aran dessutom fått ytterligare outfits i “Super smash bros.” som visar betydligt mer hud. Nintendo meddelade att ”kläderna färdigställts tack vare en kvinnlig designer”. Det tycks vara den indirekta okejstämpeln för Nintendo, men att en kvinna designat sexualiserande outfits gör det hela inte mindre sexistiskt. Mindre sexistiskt vore att skapa en likadan bikini åt Mario. Jag väntar på den med spänning. Internet lär inte göra mig besviken, förra vändan gick det trots allt väldigt snabbt innan bland andra Mario, Link och Bowser fick Arans högklackade stövlar.