Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

En av årets största spelmässor, Gamescom, pågår just nu i Köln i Tyskland. Precis som på spelmässan E3 är Gamescom en av årets mest bevakade spelevent, vilket gör det populärt för spelföretag att visa nytt material för både nya som redan utannonserade projekt.

Här är ett axplock av de mest intressanta trailers som hittills visats på Gamescom.

YouTube Preview Image

Finska Remedy utannonserade “Quantum break” i fjol, men först nu visade de vad man faktiskt ska göra i spelet. Det ser klart spännande ut även om det är mer actionorienterat än spelstudions senaste alster “Alan Wake”.

YouTube Preview Image

“Rime” ser ut som en ljuvlig kombination av de kritikerrosade äventyren “Ico” och “Journey”, med en grafisk palett som påminner om “The legend of Zelda: Wind waker”. Exklusivt till Playstation 4.

YouTube Preview Image

Bioware slår på sort med en ny spelserie. “Shadowrealms” är en fyraspelarupplevelse med stark koppling till papper-och-penna-rollspel, men med en modern touch, enligt dem själva. En av deras trailers är lite oväntat live action, vad innebär det?

YouTube Preview Image

“Below” är ett atmosfäriskt äventyr där man utforskar en mörk underjord. Det här kan vara ett av de mest intressanta spelen som är exklusiva till Xbox one.

YouTube Preview Image

“Wild” är ett online-överlevnadsspel som utspelar sig för 10 000 år sedan. Det är utvecklat av Michel Ancel, kreatören bakom “Rayman”-serien. Oklart hur det kommer att fungera spelmekaniskt, men trailern är engagerande.

YouTube Preview Image

Till alla indiefans förtjusning jobbar utvecklaren bakom “Thomas was alone” på ett nytt spel. “Volume” är en futuristisk Robin Hood-historia med smygelement.