Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

80days_city

Svenska That brain är inte de enda spelutvecklarna som inspirerats av Jules Vernes. Spelstudion Inkle ligger bakom äventyrsspelet “80 days”, som bygger på Vernes litterära klassiker “Jorden runt på 80 dagar”. Det utspelar sig år 1872 i en lätt tillskruvad steampunk-värld, och man spelar betjänt åt huvudpersonen i Vernes original, Phileas Fogg. Utmaningen består i att välja bästa möjliga resväg – från luftskepp och tåg till ubåtar och kameler – medan en klocka tickar på – för givetvis handlar det om att försöka navigera jorden runt på 80 dagar. Det är ett spel som blandar resurshantering och strategi, och med dessa stiliga vector-bilder (som den ovan) är det svårt att inte svepas med i detta jorden-runt-äventyr. “80 days” säljs på appstore till Iphone och Ipad för 38 kronor.

YouTube Preview Image