Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Sailors dream

I går utannonserade den svenska studion Simogo – kända för spel som ”Beat sneak bandit”, ”Year walk” och den interaktiva novellen ”Device 6” – sitt nya spel. ”The sailor’s dream” ska avsluta sviten som inleddes med det kusliga ”Year walk” och följdes upp med det mystiska ”Device 6”. På deras hemsida skriver Simogo ”[…] i stället för att skapa en spännande atmosfär vill vi förmedla något som känns varmare, men samtidigt melankoliskt.”

”The sailor’s dream” berättar en ickelinjär historia som du själv får fläta samman genom att utforska en ocean fylld av öar, fyrtorn och andra små hemligheter. Liksom sina föregångare kommer det vara mer av en interaktiv berättelse än ett actionladdat äventyr. ”’The sailor’s dream’ kommer inte att innehålla några pussel över huvud taget. Det betyder å andra sidan inte att det inte kommer att vara lekfullt – det finns gott om saker att peta på och leka med.”

Spelet släpps senare i år till iOS.