Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

g cardboardHajpen kring virtual reality fortsätter. Nu är det Googles tur att presentera sitt alternativ, och helt plötsligt blev virtual reality både enklare och märkligare på samma gång. Deras headset är nämligen gjort i kartong. Ja, du läste rätt. Google kallar sin VR-lösning kort och gott för ”Cardboard” och är till för Android-telefoner. Förutom kartong är det ett headset gjort av kardborrband, magneter och linser, beståndsdelar som man i nuläget måste köpa separat och bygga ihop själv. Men det är inte omöjligt att Google väljer att presentera en färdig, Ikea-liknande lösning där allt ingår. För att kunna använda Cardboard behöver man också ladda ned appen med samma namn, som bland annat innehåller en slags närgången Google maps-vy.

googlecardboard2
Alltihopa låter rätt galet, men en medarbetare på sajten Gizmodo, som har testat Cardboard, säger att headsetet faktiskt fungerar riktigt bra. Det är om inte annat den klart billigaste lösningen på marknaden, och om Google väljer att lansera Cardboard i ett lite mindre omständligt paket, skulle det kunna bli en säljsuccé. När hårdvaran är billig och såhär snillrik (eller vansinnig – gränsen är hårfin) behövs inte ens vettiga spel. Tur det, virtual reality-spel på smartphones duggar det knappast tätt om.

googlecardboard