Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

YouTube Preview Image

Ubisofts val att utesluta kvinnliga spelbara karaktärer ur sitt kommande spel “Assassin’s creed: Unity” visade sig bli årets stora PR-fiasko på E3. Ubisofts ursäkter, “att kvinnliga karaktärer att svåra att animera” och “det skulle ta för mycket från vår budget” har lett till många upprörda reaktioner i spelvärlden, hos såväl spelare som kritiker och utvecklare.

Men andra har tagit tillfället i akt att surfa på Ubisofts dåliga PR-våg. Insomniac games – utvecklare av bland annat “Ratchet & Clank” -och “Resistance”-serien – meddelade nyligen att deras kommande metaactionspel “Sunset overdrive” kommer att inkludera att spela som kvinna. I trailern ovan visar de upp en kvinnlig huvudperson iförd en outfit som är extremt lik den lönnmördarkostym som huvudpersonerna bär i “Assassin’s creed”. De säger också i videon att alla klädval kommer vara unisex, och att man därmed får fritt välja hur sin karaktär ska se ut.

Det är dubbelt pinsamt för Ubisoft. Med största sannolikhet är just denna specifika sekvens animerad efter Ubisofts debacle på E3, vilket nedmonterar Ubisofts tunna ursäkter om att kvinnliga karaktärer skulle vara särskilt mödosamma att animera.