Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Årets E3-mässa är över. Några dagar efter den panikartade spelgasmen kan vi ta några steg tillbaka för att granska spektaklet ur ett oförlåtande helikopterperspektiv. Årets E3-mässa gick, som alltid, i storspelens tecken. Men nu när alla ”nästa generations-konsolerna” har lanserats och haft tid på sig att gotta in sig i våra tv-bänkar förväntar vi oss lika mycket innehåll som yta av spelen. Här listar vi spelen som imponerade mest det här året.

No man’s sky
När jag inte trodde att rymdutforskareposet ”No man’s sky” kunde bli mäktigare: dinosaurier!

The division
Svenskutvecklade ”The division” hoppar på det postapokalyptiska tåget och visar vart det sönderslagna och fotorealistiska skåpet ska stå: i ett lika sönderslaget och fotorealistiskt Manhattan.

The witcher 3: Wild hunt
Precis när jag trodde att jag fått nog av smutsig ”Game of thrones”-fantasy klampar ”The witcher 3: Wild hunt” in med blodblandad gyttja upp till vaderna.

Yoshi’s woolly world
Det nya Zelda-spelet fick världens samtliga Nintendo-fanshakor att slå i golvet. Men den trailer som jag inte kunde slita blicken från är den där Yoshi går loss i en garnvärld.

Cuphead
Vem vill spela ett tvådimensionellt plattformsspel som ser ut som en tecknad film från 1930-talet? Alla människor på hela planeten!


Batman: Arkham knight
Det första Batman-spelet drabbade oss som en storm. Det senaste, som en ljummen bris. I klippet från ”Batman: Arkham knight” ser vi hur mäster Wayne spänner på sig en mekanisk läderlappsrustning (läs Frank Millers ”The dark knight returns”) störtdyker ned från en skyskrapa, fäller ut sin batmantel för att glidflyga längs Gotham citys skyline, landar, och hoppar in i batmobilen. Som vore han en naturkraft på två ben.