Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

”Black: The fall” är lika estetiskt dystert som det är tematiskt mörkt. Det är ett actionplattformsspel som utspelar sig i ett industrialiserat, bortglömt och totalitärt samhälle. Det är fyra rumänska spelutvecklare som står bakom ”Black: The fall” hävdar att inspirationen kommer från en ”barndom tillbringad bakom järnridån”. Trailern visualiserar träffsäkert denna becksvarta tematik, lite som ett möte mellan ”Limbo” och ”The dishwasher”. Annars verkar ”Black: The fall” vara ett old-school-actionspel i 2d-vy, med tillhörande plattformshoppande, pussellösning och smygande. Spelet är under utveckling, men man kan just nu rösta upp ”Black: The fall” på Steam greenlight och Square enix community-sida. På spelets sajt finns även en demo att testa. Gör det på egen risk.