Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Thelastdoor
Det här spanskutvecklade indiespelet skulle kunna vara en produkt av Tim Schafer – om han hade haft en fäbless för viktoriansk skräck och gotik. ”The last door” har nämligen inspirerats mycket dels av tidiga peka-klicka-äventyr som ”Monkey Island”, dels av två av skräckens föregångare, Edgar Allan Poe och H. P. Lovecraft.

”The last door” har varit gratis att spela på nätet, och spelstudion The Game Kitchen har kämpat på med utvecklingen av spelet tack vare donationer. Nu släpps dock en samlarutgåva till PC, Mac och Linux för tio dollar. Den ges ut tillsammans med Phoenix online studios (senast aktuella med utgivningen av Jane Jensens ”Moebius: Empire rising”), och säljs via nätbutiker som Steam, Gog och Gamersgate.

Jag gillar mörka peka-klicka-spel, och det finns alldeles för få som utforskar skräckgenren. Poe och Lovecraft tillsammans med pixlig grafik kan inte bli annat en förtjusande kuslig upplevelse.

YouTube Preview Image