Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Sticky balls

”Beyond the beyond”, ”Sticky balls”, ”Bad dudes vs dragon ninja”, ”Punky skunk”. Problemet med urusla spelnamn är inte att hitta dem utan att botanisera dem. Så när jag nu listar de sämsta namnen någonsin har jag så klart valt de som är allra bästa – på att vara allra sämst.

Irritating stick
6. Irritating stick
Playstation-spelet ”Irritating stick” går ut på att navigera en pinne igenom en sparsamt designad labyrint. På det stora hela är ”Irritating stick” en ganska korrekt sammanfattning av spelupplevelsen.

406651-gundam_large
5. Mobile suit Gundam: Gundam vs. Zeta Gundam
2005 släppte Bandai ett spel för en extremt nischad marknad: de som verkligen – verkligen! – gillar animeserien Gundam. ”Mobile suit Gundam: Gundam vs. Zeta Gundam” är Gundam-spelet för dig som föredrar ditt Gundam i en Gundam medan du Gundam.

Wet
4. Wet
”Wet” är actionspelet där en olämpligt vig och rykande het vamp iklädd en tajt lönnmördaroutfit dräper sig igenom en värld full av karlar. Hur det kommer sig att ett gäng förlagsmän döpte detta femme fatale-spel till ”Wet”? De andra förslagen gick att feltolka.

Divine divinity
3. Divine divinity
För att understryka exakt hur gudomligt gudabenådat deras rollspel var såg Larian studios till att leta väl och länge i ordboken. Föreställ dig sedan den långsamt stegrande applåden när någon, som precis återhämtat sig från sin elchocksterapi, kläcker ”Vad tror ni om Divine… divinity?”

Xexyz
2. Xexyz
Alla rymdäventyrsspel från sent 80-tal som inte har ett namn som låter som slemhosta gör uppenbarligen något fel. I den bemärkelsen gör ”Kseksxraysch” allt rätt.

Infinite undiscovery
1. Infinite undiscovery
Att försöka klura ut vad Tri-ace egentligen menar med ordkombinationen ”Infinite undiscovery” kan bara sluta illa. Innan du vet ordet av det skriver du omöjliga ekvationer på väggarna med din avföring. Vilket, lustigt nog, är metoden Tri-ace använde för att brainstorma fram namnet.