Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

shiness2

Även om många spelkoncept som presenteras via Kickstarter inte ser dagens ljus, duggar det likväl tätt mellan antalet polerade projekt som söker finansiering via sajten (nyligen skrev vi bland annat om noirdeckaren “Last life”, som creddiga Double fine ställt sig bakom).

Ett spel som nästan ser för polerat ut för att synas på Kickstarter är rollspelet “Shiness”. Konceptbilderna (som den ovan) ser enastående ut, medan trailern imponerar desto mer.

Det här är ett riktigt ambitiöst rollspel. Det har en fantasyvärld med många påhittade raser, luftskepp, en 20 timmar lång story och till och med ett påhittat språk. “Shiness” ser ut som en blandning av “Ni no kuni”, “Luftens hjältar” och “Kingdom hearts”. Med andra ord, väldigt charmigt, färggrannt och gradiost. Fightingsystemet tycks vara en kul blandning av magianvändande och kampsport, vilket får mig att tänka på Biowares underskattade rollspel “Jade empire”.

Indiestudion Ynnis interactive har arbetat på “Shiness” i tre år – utan budget – och ber först nu om finansiell hjälp på 100 000 dollar. Med 24 dagar kvar återstår endast 30 000. “Shiness” planeras att släppas under det första kvartalet 2015, i första hand till PC och Mac.