Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

thegreen

“Untrusted” är ett riktigt finurligt webbläsarspel. Ett spel du måste ändra i koden för att klara.

Man spelar Dr. Eval (symbolen med @-tecknet i bilden ovan), som försöker ta sig ut ur fångenskap. Det första man göra är att plocka upp en dator, med innehållande tematisk förklaring och fullproppad med Javascript-kod. Den kod som är inrutad i svart kan modifieras och även göras tillägg i, och det är genom att koda om spelet som man sedermera klarar nivåerna.

På så vis är det här ett pusselspel utan linjära lösningar. Problemen kan lösas på många olika vis, det beror helt på hur fantasifull man är. Och huruvida man begriper Javascript-kod. Även om jag inte kan mer än grundläggande html förstår jag tjusningen. Det handlar om att se logiska mönster, och det är ändå något som alla med fäbless för kluriga pussel kan uppskatta. “Untrusted” är utvecklat av Alex Nisnevish och är gratis att spela.