Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Efter iOS-spelen ”Year walk” och ”Device 6” räknas Simogo som en av Spelsveriges just nu mest kreativa aktörer. Där ”Year walk” vadade i fornnordisk folktro var ”Device 6” en interaktiv utflykt i den ergodiska litteraturen. Men innan Simon Flesser och Magnus “Gordon” Gardebäck blev Simogo arbetade de på den nu nedlagda Malmöstudion Southend Interactive.

Lagom till påsklovet passade Simon på att släppa ett videoklipp på en prototyp som duon knåpade ihop till sin tidigare arbetsgivare. ”Brisby & Donnovan” heter ”spelet” och i klippet kan vi se hur två karaktärer samarbetar. Eftersom den nedlagda studion äger rättigheterna kommer ”Brisby & Donnovan” antagligen aldrig bli ett färdigt spel. Men filmklippet fungerar mer som en antydan om vad som formade en av landets mest tongivande spelstudior.

UPPDATERAT

Simogo poängterar: Den ena hälften av Simogo, Magnus Gardebäck, var inte ”jätteinblandad” i ”Brisby & Donnovan”.

Men lite: