Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

World-of-Darkness2
Efter åtta års utveckling utannonserade den isländska spelstudion CCP – utvecklare av onlinespelet “EVE online” – att man lägger ned “World of darkness”. Det skulle också blivit ett enormt onlinespel, en värld dominerad av vampyrer. Tanken var att alla inledningsvis skulle spela som människa, och senare bli förvandlad till vampyr.

I ett pressmeddelande säger CCP:s VD Hilmar Veigar Pétursson att han “beklagar att vi inte kunde leverera den upplevelse vi aspirerade att göra”. Med tanke på hur hård konkurrens det är mellan onlinespel, och att företaget gick back drygt 20 miljoner dollar förra året, är beslutet om nedläggning inte särskilt märkligt.

CCP har inte visat upp mycket från “World of darkness”, men några filmer och demos har släppts under åren. Under “EVE fanfest” förra året, en årlig sammankomst för CCP-fans, visades en glimt av utvecklingsprocessen bakom “World of darkness”.

YouTube Preview Image

Men nu blir det alltså inte av alls. Tråkiga nyheter, framförallt för de 56 anställda som sägs upp från CCP:s spelstudio i Atlanta. Det är även trist för oss vampyrfans, som suktar efter ett nytt och välgjort vampyrspel. Det är faktiskt tio år sedan som det senast släpptes ett skapligt spel i genren: rollspelet “Vampire: The masquerade – Bloodlines” – där världen faktiskt kallades för “World of darkness”.