Annons
X
Annons
X

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
amazon fire tv

Amazon Fire TV

Nätboksjätten Amazon har på allvar gett sig in som seriös konkurrent i det digitala landskapet. Förra veckan presenterade företaget sin nya strömningtjänst, en kombinerad digitalbox och tv-spelsmaskin kallad Amazon Fire TV. Den kommer att fungera på liknande sätt som andra fysiska strömningsplattformar, som TiVo och Apple TV, men “mycket smidigare” enligt Amazon. Bland annat ska kontrollen till Fire TV ha röstkontroll, för att man ska slippa skriva in den tv-serie man vill titta på i sökraden.

Fire TV är desto mer intressant på grund av att den också är byggd för att fungera som en spelkonso. (här är en intressant teknisk jämförelse mellan Fire TV och androidplattformen Ouya). Bland de spel som hittills är bekräftade till Fire TV syns “Minecraft: Pocket edition”, “Terraria” och “The walking dead: Season 1”.

handkontroll fire tv

Handkontrollen till Fire TV

Inte nog med det, Amazon har också gett sig in i spelutvecklingsvärlden med Amazon game studios. Spelstudion har dessutom lyckats locka till sig rutinerade och creddiga spelutvecklare.

“Sev zero”, ett tredjepersonsactionspel med tower defence-element, har redan släpps till Fire TV, och enligt vice VD på Amazon game studios, Mike Frazzini,  “har de bara börjat”. Nedan finns en trailer för kommande Amazon game studios-spel:

YouTube Preview Image

 Personligen tycker jag inget av spelen ser imponerande ut. Jag ser varken den kreativitet eller det nytänkande som utvecklarna Ian Vogel (“System shock 2”) and Kim Swift (“Portal”) berättar om. Tvärtom ser det här ut som lånade idéer som är halvdant utförda. Frazzini beskriver att hans vision är att skapa unika spelupplevelser med en utvecklingstid på 18 månader. Jag hoppas verkligen att de kommer att se bättre ut än så här.

Amazon Fire TV lanseras i USA och kostar 99 dollar. Den tillhörande handkontrollen (bilden ovan) ingår inte och kostar 39 dollar extra.