Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Det började som ett skämt.

Redan från start förklarar den svenska studion Coffee stain studios att deras spel är ”ett litet, trasigt och korkat spel”. Coffee stain studios hade jobbat på sina ”Sanctum”-spel i över fyra år när de tog en välbehövlig och larvig avstickare. De gjorde ett litet youtubeklipp med titeln ”Goat Simulator 1st Alpha Gameplay” för att driva med simulatorgenren. Några dagar senare hade filmen visats över en miljon gånger. I samma stund bestämde de sig för att ta skämtet på allvar. ”Goat simulator” skulle bli spel på riktigt. I rakt nedåtstigande led från Coffee stains getsimulator har vi nu nästa Kickstarter-stjärna: ”Bear simulator”.

För att fira denna djuriska trend listar jag mina tre bästa djursimulatorer:

3. Dog’s life (2003)

David Braben ligger bakom ett av modern tids mest inflytelserika spel. Sedan gjorde han ”Dog’s life”.

2. Shelter (2013)

Finstämt och svenskt spel om en grävlingsmamma som skyddar sin kull.

1. Mr Mosquito (2002)

Av alla myggsimulatorer jag har spelat så är ”Mr Mosquito” ett av de bättre.