Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Sunset

Tale of tales. Få spelstudior förkroppsligar det kompromisslösa lika mycket som dem. Auriea Harvey och Michael Samyn är det gifta paret som både lever tillsammans och gör konstnärliga spel tillsammans. De ligger bland annat bakom titlar som ”The path”, ”Bientôt l’été” och nu senast ”Luxuria superbia” – ett spel om att ligga (fast silat genom Tale of tales konstnärliga filter). Deras nya spel, ”Sunset”, utspelar sig i ett krigshärjat, tropiskt land där du spelar som en hushållerska åt en filantrop och konstnär. Tale of tales beskriver det så här:

”Det är som ett shooter-spel där du inte är hjälten utan en av människorna i bakgrunden.”

Och tillägger:

”Spelet innehåller både empati och apati. Men också en känsla av att hamna mitt i något som är större än ditt vanliga vardagsliv.”

”Sunset” är det största spelet från Tale of tales sedan ”The path” och beräknas släppas till pc, mac och Linux under 2015.