Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Är du en av dem som skaffade en Playstation Vita i hopp om roliga, bärbara spel? Du är inte ensam.

Playstation Vita är en mycket smart, lätthanterlig och snygg bärbar spelkonsol. Men dessvärre har inte många välgjorda spel släppts till maskinen. Med tanke på hur billiga spel är till Google play och Appstore, måste både Vita – och även Nintendos 3DS – motivera potentiella kunder med kvalitativa, genomtänkta spelupplevelser. Spelen som finns i nuläget kanske inte rättfärdigar att köpa en Vita, men om man redan äger en bör man kika igenom Playstations onlinebutik.

Ett spel som ser lite ut för världen, men som både är överraskande och underhållande heter ”Surge deluxe”. Det är ett actionpusselspel där det gäller att matcha ihop lådor med samma färger och symboler genom att dra fingret över Vitans pekskärm. När man matchar dem försvinner de – principen är densamma i det beroendeframkallande ”Bejewelled” – och man får poäng. Det går ut på att tömma nivån på lådor innan elektriska ventiler öppnas och man förlorar. Det är ett väldigt enkelt spelkoncept men blir oväntat utmanande och stressigt genom att man hela tiden måste hålla fingret på skärmen. Inte heller detta spel rättfärdigar ett köp av Playstation Vita – spelet skulle teoriskt fungera även på en smarttelefon – men det är duktigt uppslukande i sin enkelhet. Kolla in trailern och avgör själv.

YouTube Preview Image