Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

Som gammalt ”Final fantasy”-fan har jag tvingats att inse att de senaste årens ”Final fantasy”-spel inte håller samma klass som de gjorde under den senare delen av 1990-talet. Förmodligen kommer vi inte se samma sorters spel som ”Final fantasy 6” eller ”Final fantasy 7” från Square enix igen. Därför är det extra ljuvligt och nostalgiskt att se den här nyligen släppta videon, där Square summerar historierna i ”Final fantasy 13” och uppföljaren ”Final fantasy 13-2” med ett retroperspektiv: närmare bestämt i 16-bitarsgrafik. Det är förstås för att uppmärksamma det tredje spelet i ”Final fantasy 13”-serien, ”Lightning returns”, som släpps 11 februari. Det gör inte retrovideon sämre, tvärtom får det mig att önska att spelen släppts på riktigt i 16-bitarstappning. Och inte enbart av nostalgiska skäl, även jag varmt uppskattar grafikens charm. Den här drygt sju minuter långa videon lyckas göra originalspelens röriga och utdragna berättelser lite mer begripliga.