Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

”Child of light” är en historia om den legendariska hjälten Aurora, och att döma av trailern ovan kan det knappast bli en mer klassisk ”hjältens resa” än så här. Det låter som en kombination av ”Törnrosa” och Kung Arthur-myten, fast med en tjej i huvudrollen som drakdräpare och svärdsslungare istället. Klart intressant vändning av vanliga konventioner.

Men framför allt ser spelet ärligt talat enastående vackert ut. De konstnärliga ambitionerna och inspirationerna är påtagliga i det här plattformsrollspelet. Animationsstudion Studio Ghiblis egenartade alster och den japanske ”Final fantasy”-konstnären Yoshitaka Amano är uppenbara designinfluenser.

Lite kuriosa – underligt nog har flertalet utvecklare av ”Child of light” också arbetat på Robinson Crusoe-blockbustern ”Far cry 3”.

Spelet släpps någon gång under 2014 och jag kan knappt bärga mig tills jag får testa det.