Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

steammachinepics_610

Vi har tidigare skrivit om spelföretaget Valves satsning på en spelkonsol, Steam machine, tidigare kallad ”Steam box”. Tidigare i år presenterade de sitt nya operativsystem Steam OS liksom maskinens handkontroll.

Nu har de första bilderna på Steam machine nått internet via Reddit, och sätter därmed stopp för vidare spekulationer om maskinens utseende. Av allt att döma ser den ut som en rätt prestigelös mini-PC (vilket också var tanken från början), med svart chassi och många portar för uttag.

steammachinepics_610b

Den ser inte märkvärdig ut, men är ändå nästan rena motsatsen till nyligen släppta Playstation 4 – med sin strömlinjeformade design och få ut/ingångar. För vana datorspelare innebär Steam machine kanske inte ett så stort steg från en vanlig dator, men för andra målgrupper kan det blir förvirrande, det ser trots allt ut som baksidan på en stationär dator eller en gammal stereo. Förhoppningsvis är Steam machine mindre komplicerad än den verkar.

Jag är mest tveksam till handkontrollen, som med sina konkava ytor – istället för klassiska styrspakar – och få knappar ska försöka simulera mus och tangentbord. Om det är möjligt att återskapa samma smidighet i en handkontroll återstår att se.