Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Nyligen slog ”Ashes cricket 2013” rekord i spelvärldens ständigt pågående tävling ”VM i dåliga trailers”. I spelkulturen har den absurda, pretentiösa och fullkomligt osammanhängande trailern blivit en konstform.

Här följer fem favoriter:

5. Fear 3

För att marknadsföra datorspelet ”Fear 3” från 2011 kom någon på idén att göra en riktig film – med riktiga människor. I stället för att visa klipp från spelet lät de en d-skådis springa runt i korridorer. Den färdiga trailern är resultatet av en lång serie dåliga beslut.

4. Rise of the robots

Mirages fightingspel från 1994 var sin tids största peppbaksmälla. ”Rise of the robots” blev en söndersågad kalkon – med all rätt. När jag tittar på den här trailern så låter det som om Mirage kom på sig själva. Vad som följer är en minut och 16 sekunder av pur desperation. För övrigt så är ”har bevisats i fokusgrupper” branschspråk för ”min mamma tycker att det är jättebra”.

3. Illbleed

Citat från trailern: ”You’ll vomit with excitement”, ”You’ll puke with pleasure” och “You’ll shit with fear”. För det första: Jag är inte säker på om de som ligger bakom trailern till Dreamcast-spelet ”Illbleed” vet hur kroppen fungerar. För det andra: jag kräktes redan 30 åksjuka sekunder in i det epilepsiframkallande feberklippet. Dessutom inleds festen med ”Vill du bli en miljonär?” Död är ditt slutgiltiga svar!”.

Vad betyder ens det?

2. Duke nukem trilogy

Vad gör man om man inte har någonting värt att visa? Man filmar spelets logotyp. Man zoomar in spelets logotyp. Man zoomar ut spelets logotyp. Man låter spelets logotyp svepa in från sidan. Från andra sidan. Sedan låter man det pågå tre minuter och 44 sekunder. Och när man ställer ut trailern på 2008 års E3-mässa så låter man den evighetsloopa.

1. Champion jockey: G1 jockey and gallop racer

Mina ögon!!