Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

gamex

På torsdag är det dags för spelmässa i Stockholm. Gamex, som numera heter Gamex cdon.com expo, äger rum för fjärde året i rad på Kistamässan. Spelmässan har de föregående åren lockat tiotusentals besökare. Det trots att många utställare har visat upp spel eller hårdvara som antingen redan existerat på marknaden eller som släppts inom de närmsta veckorna.

I år är både Sony och Microsoft är på plats för att ställa ut sina nya spelkonsoler, Playstation 4 respektive Xbox one. Nintendo lyser dock med sin frånvaro, och det är väldigt tråkigt att mässan tappar en sådan viktig aktör.
Bioware ska visa en film från ”Dragon age: Inquisition” – ett spel som lär dröja till åtminstone hösten 2014 – och det får åtminstone mig att bli nyfiken. DICE kommer också vara där och visa sitt högaktuella ”Battlefield 4”. Nokia ska, överraskande nog, visa upp sin nya gamingtelefon Lumia 1520 (tänker ni också på N-Gage?). Och vurmar man för indiespel, kommer flertalet indieutvecklare finnas på plats och ställa ut sina spel under den oberoende paraplysajten The square.

Därtill blir det massor av e-sport, cosplay och presentationer, och alla arrangemang finns att läsa på Gamex hemsida. Mässan pågår mellan 31 oktober till 3 november.