Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Ibland släpps det så många spel att SvD spel inte kan recensera alla. Det kan vara riktiga pärlor som faller mellan stolarna. Därför tar jag tillfället i akt att tipsa om tre släppta indiespel värda att uppmärksammas.

“The Raven” (PC, Mac, Linux)

YouTube Preview Image

Minns ni peka-klicka-äventyret “The book of unwritten tales” som kom för två år sedan? Det var som taget ur peka-klicka-spelens guldålder, och med sin metahumor och kluriga pussel charmade “Unwritten tales” fullständigt.

“The Raven” är utvecklat av samma tyska studio, King art games, men med en mer jordnära story. Istället för fantasy är det här ett Agatha Christie-thrillerdrama om en mästertjuv som stjäl dyrbara klenoder på 1960-talet. Spelet har släppts i episoder sedan i juli, och nu finns alla tre kapitel tillgängliga. “The Raven” är ett peka-klicka-måste för alla som älskade “Unwritten tales”.

“Outlast” (PC)

YouTube Preview Image

I skuggan av “Amnesia: A machine for pigs” släpptes ett annat skräckspel, “Outlast”. Scenariot är en klassiker: Det utspelar sig på ett mentalsjukhus, dit journalisten Miles Upshur reser. Allting har givetvis gått fel, och för tankarna till det ruggiga sjukhuset i första “Silent hill”. Det är få skräckspel som verkligen skrämmer numera, men “Outlast” är ett av dem.

“868 hack” (iOS)

YouTube Preview Image

Det här mobilspelet handlar om precis vad man tror att det handlar om: Att hacka program. Grafiken är färgglatt retro, och ser lite ut som en kombination av gamla arkadspel och enarmade banditer. Det är utvecklat av Michael Brough, som också komponerat musiken – en synthig ambientmusik och chipljud. “868 hack” är ett udda actionstrategispel, som skapat för creddiga indiehipsters.