Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Foto: Pinkerton road
Det är skrämmande hur snabbt tiden går. Det är redan 20 år sedan Sierra släppte “Gabriel Knight: Sins of the fathers” – utvecklat av peka-klicka-mästarenJane Jensen – om en skräckförfattare som följer ett antal voodoo-relaterade mord i New Orleans. För att fira 20-årsjubiléet släpps en nyversion av spelet, som bland annat ska ha uppdaterat grafiken, orkestrerat musiken och slipat lite på spelmekaniken. Men ambitionen är jubliléumsspelet ska hålla sig så nära originalet som möjligt.

Utvecklingen av det nya “Gabriel Knight: Sins of the fathers” är ett samarbete mellan Jane Jensen, hennes spelstudio Pinkerton road och Phoenix online studios. Av bilderna att döma ser det riktigt strålande ut, och jag ser mycket fram emot att uppleva den här vackra peka-klicka-klassikern igen.

Foto: Pinkerton road

I en intervju på Gametrailers diskuterar Jane Jensen bland annat svårigheterna att utveckla två peka-klicka-äventyr samtidigt. Förutom “Gabriel Knight” jobbar hon nämligen också på Kickstartade “Moebius”, som beräknas släppas i början av 2014.

“Gabriel Knight: Sins of the fathers” dröjer lite längre och kommer, om allt går enligt planerna, släppas i mitten av 2014 till PC, Mac och iPad.