Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Steam OS

Igår presenterade spelföretaget Valve – som står bakom onlinetjänsten Steam, liksom de kritikerrosade “Half life”- och “Portal”-serierna – Steam OS. Det är ett operativsystem som kombinerar Steam med Linux, och ska användas för streamning av spel till TV.

Det är den första av veckans tre utannonseringar från Valve – nummer två kommer redan imorgon – i avsikt att “flytta Steam till vardagsrummet”. Enligt Valve har de redan hundratals spel till operativsystemet, som beräknas släppas nästa år.

Den mycket omtalade Steambox, som förväntas vara den hårdvara man ska koppla ihop med sin TV, har inte nämnts i sammanhanget än. Men två presentationer återstår som sagt – och jag är nog inte ensam att hoppas på att Valve även utannonserar ett spel i samma veva.