Annons

Spelbloggen

Daniel Goldberg

Daniel Goldberg

YouTube Preview Image

Det minimalistiska plattformsspelet “Thomas was alone” är ett av mina favoritspel från i fjol (och det enda som jag gav full pott på tärningen i SvD). Nu har skaparen Mike Bithell lagt ut en första titt på sitt kommande projekt.

Spelet heter Volume och beskrivs  som en blandning av Metal Gear Solid och Lego. Den som spelat något av Hideo Kojimas klassiska stealth-spel kommer känna igen sig direkt: Även Volume  handlar om att smyga runt patrullerande vakter och nå målet utan att bli upptäckt.

Hur Volume skiljer sig från förlagan är mer intressant. Med spelet följer verktyg som låter vem som helst bygga nya banor. Tanken är givetvis att spelare ska dela med sig av sina bästa alster över nätet och tävla mot andra. Fokus verkar ligga på poängsamlande och att få en så bra speltid som möjligt, snarare än det invecklade historieberättande som Metal Gear Solid-serien är känd för.

Klart är att Volume blir ett betydligt mer ambitiöst projekt än “Thomas was alone”. Lite  oroväckande, tycker jag, då det spelets charm låg just i enkelheten.

En första spelbar version av Volume ska visas senare i höst. Mer information finns på mikebithellgames.com/volume.

/Daniel (@danielg0ldberg)