Annons

Spelbloggen

Daniel Goldberg

Daniel Goldberg

YouTube Preview Image

I helgen gick spelutvecklarträffen No More Sweden av stapeln i Malmö. Det är ett så kallat “game jam”, det vill säga en tävling i spelskapande. I två dygn jobbar deltagarna på varsitt spel. Mot evenemangets slut provspelas samtliga bidrag, och en vinnare utses.  Ovan syns trailern för Ynglet, ett av de spel som skapades under årets tillställning.

För den som är intresserad av svensk spelkultur är No More Sweden, sin korta historia till trots (årets träff var den sjätte i ordningen), ett mycket intressant studieobjekt. Nicklas “Nifflas” Nygren, som skapat klassikerna ”Knytt” och ”Knytt stories”, och Jonathan “Cactus” Söderström, mest känd för det lysande ”Hotline Miami”, har båda medverkat vid flera tillfällen. Det var även här Markus “Notch” Persson och Jens “Jeb” Bergensten, männen bakom det omåttligt populära “Minecraft”,  först blev bekanta med varandra. Jag och Linus Larsson skriver en del om det i vår bok “Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka”.

Mer information om årets tillställning finns på nomoresweden.com. Här kan du ladda ned och provspela årets tävlingsbidrag.

/Daniel (@danielg0ldberg)