Annons

Spelbloggen

Daniel Goldberg

Daniel Goldberg

Retro Gathering är ett av Spelsveriges mest trivsamma arrangemang. Årets träff, den åttonde i ordningen, kommer att äga rum lördagen den 5 oktober i Växthuset i Västerås.

Är du det minsta intresserad av retrospel är en resa dit att rekommendera. På plats finns mängder av rariteter att fingra på och landets kanske mest inbitna samlare att prata spelnostalgi och köpslå med. Det arrangeras tävlingar i klassiska spel som ”Sonic the hedgehog 2”, ”Soul calibur” och ”Pinball dreams”. Dessutom koras årets svenska mästare i Pong. Ofta dyker intressanta föreläsare upp: I fjol medverkade Patrik Bach från Dice, som berättade om arbetet med klassiska ”Battlefield 1942”, och Ulf Beckman som var en av de första i Sverige att importera och sälja tv-spel på 1970-talet.

Om du mot förmodan själv har en spelsamling att sälja av så går det att ordna plats vid ett av borden. Bokningen finns här.

/Daniel (danielg0ldberg)