Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Sista veckan innan SvD:s spelkritik går på ledighet, har vi en gästskribent: Historikern och författaren Henrik Arnstad, aktuell med boken ”Älskade fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia”. Han har recenserat strategispelet ”Company of heroes 2”, som behandlar kriget på östfronten, och anser bland annat att även spelvärlden lider av det så kallade ”västerländska traumat”.

Vidare har Daniel Goldberg har spelat ”Gunpoint”, ett humoristisk spionäventyr skapat av brittiska PC games före detta kritiker Tom Francis. Jag har testat ekosimulatorn ”Reus”, som är fylld av goda idéer men brister i det abstrakta utförandet.

Spelbloggen går från och med nästa vecka på semester, vilket innebär enbart sporadiska inlägg under juli och augusti. Trevlig sommar!