Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Semestertider innebär för många en extra tid att hinna läsa och spela ikapp det man inte hunnit under året. Varför inte kombinera dessa två intressen och läsa om spel? Det finns en del litteratur om tv- och datorspel på svenska. Här kommer fyra lättlästa semestertips!

“250 tv-spel: Från action till äventyr”

Den inbitna spelaren och filmkritikern Orvar Säfström skrev 2007 en redogörande bok om de 250 mest intressanta spelen ifrån sex olika spelgenerationer. Teknikoch spelhistoria samt nostalgi färdigpaketerat av ett stort fan.

“Ett år med Mojang: Minecraft bakom kulisserna” och “Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka”

Ständigt aktuella kassakon ”Minecraft” har nu kvalat in som det fjärde mest sålda PC-spelet någonsin. I “Minecraft bakom kulisserna” har speljournalisten Thomas Arnroth följt utvecklarna Mojang och dess medarbetare under ett år. Boken släpptes tidigare i år, och är en reportagebok som ger insyn i spelstudion och även gräver ned sig i svensk spelindustri.

“Block, pixlar och att göra sig en hacka” är en mer personlig historia om Marcus “Notch” Persson själv, utgiven i fjol och skriven av spelbloggens egen Daniel Goldberg och journalisten Linus Larsson. Båda är måsten för ”Minecraft”-entusiaster.

“En bok om tv-spel – guidad tur i tv- och datorspelens värld”

Denna bok har också några år på nacken, skriven av Martin Lindell och Lars Hallström, men är fortfarande aktuell eftersom den riktar sig till föräldrar. Här ges praktiska råd om hur man ska navigera genom speldjungeln, och boken innehåller även intervjuer av personer på bland annat Folkhälsoinstitutet och Medierådet.