Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Igår delades priser ut till Sveriges mest lovande spelutvecklare, på Swedish game awards. Dessa utmärkelser har delats ut sedan 2002, även om det då hette KTH game awards. Två av årets vinnare hade jag möjligheten att testa redan på Gotland game conference härom veckan: ”Fly or die” och ”Little warlock” kammade hem varsitt pris i kategorierna Gamer’s choice respektive Best execution. Game of the year tilldelades dock ”Epigenesis”, som verkar vara en hybrid mellan förstapersonskjutare och handboll. Totalt sex priser delades ut, i de andra kategorierna vann ”Dungeon heroes” Best mobile game, ”Grief” Best scenario och ”King of the thrill” Best innovation. 95 bidrag lämnades in och tolv spel var nominerade av, hela listan finns att läsa här.