Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Det vimlar just nu av svenska mindre spelstudios med innovativa spelidéer. Jag har tidigare bland annat skrivit om ”Year walk” och ”20, 000 leagues” av Simogo respektive That Brain. I dagens SvD recenseras även nya ”Sanctum 2”, också det skapat av svenska Coffee stain studios.

Och i dagarna släppte studion Might and Delight, utvecklare av plattformspelet ”Pid”, en film från sitt kommande spel ”Shelter”:

Det här är bland det mest udda jag har sett i år. Man spelar som en grävlingsmamma som måste ta hand om sina ungar. Men trots att det handlar om djur är det inget gullande här. Det gäller att mata ungarna och skydda dem från naturens faror – eldsvådor, örnar, rävar och så vidare – om samtidigt navigera genom vansklig terräng. Grafikens låga kontrast och enkla utformning ser väldigt spännande i sammanhanget.

”Shelter” planeras att släppas till PC och Mac senare i år.