Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Electronic entertainment expo, eller E3 som det förkortas, närmar sig med stormsteg. Det är världens viktigaste spelbranschmässa. Den har ägt rum i mitten av juni varje år sedan 1995 i Los Angeles, och med mindre än en månad kvar tills dörrarna öppnas har mina förväntningar växt sig enorma.

I år ska nämligen två nya konsoler presenteras. Playstation 4 visades delvis upp redan i februari, och om bara några dagar, den 21 maj, kommer Microsoft att avtäcka den nya Xboxen. Men det kommer garanterat att bli mycket mer av båda konsoler på Sonys och Microsofts konferenser. Jag, liksom många andra, förväntar mig innovation, remarkabel prestanda och framtidstänkande. Det är upp till bevis för dessa spelgiganter att leva upp till sin egen hajp.

Nintendo å sin sida, har valt att avstå från någon stor presskonferens. De presenterade sin nya konsol, Wii U, förra året och det skulle förstås blivit svårt att konkurrera om medieutrymmet i år. Istället ska de visa upp kommande spel bakom stängda dörrar framför ett begränsat pressuppbåd. Det är förstås tråkigt – Nintendo har ofta stått för de mest minnesvärda och/eller de mest urspårade konferenserna.

Förutom de stora konsolpresentationerna ser jag mest fram emot alla indiespel som ska ställas ut, som enligt Kotaku är fler än hundra. Vad ser ni fram emot mest?