Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Ibland hinner eller vill man inte spela något annat än mobilspel. Men den täta djungel av spel som finns, både gratis och att köpa, kan det vara svårt att hitta något riktigt bra. Därför kommer här tre tips om spel jag fastnat för.

About Love, Hate and the other ones

YouTube Preview Image

Detta är kanske fjolårets charmigaste pusselspel. Det kretsar kring de svarta figurerna Love och Hate, där spelmekaniken går ut på att Love drar åt sig föremål och Hate stöter bort dem. Det är fruktansvärt sött, utan att bli kletigt och sentimentalt. Pusslandet är lite för lätt men ”About Love…” är väl värt att spela ändå, tack vare den urgulliga inramningen.

Cafeteria Nipponica

YouTube Preview Image

Börjar man spela Kairosofts simulatorspel är det extremt svårt att sluta. Så var det med suveräna ”Game dev story” – en spelutvecklarsimulator – och likadant är det med restaurangsimulatorn ”Cafeteria Nipponica”. Det är betydligt mer komplicerat att lyckas bli traktens främsta restaurangägare än man kan tro, och kräver både tålamod och en strategisk ådra. För att skapa de perfekta rätterna kan man till och med behöva läsa en och annan spelguide på internet. Men riktigt kul är det och en av Kairosofts bästa simulatorer hittills.

Ridiculous fishing

YouTube Preview Image

Det här bisarra lilla fiskespelet recenserade jag nyligen, men det är värt att lyfta fram igen. Det är simpelt och galet: fiska genom att vicka på mobilen och när fångsten dras upp över ytan ska man skjuta den för att tjäna pengar. Pastelliga färger och blip-blop-musik ramar in en oväntat tillfredsställande, fånig och jätteskojig upplevelse.