Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Igår kväll visade Dice upp de första bilderna ur ”Battlefield 4” för en samlad journalistkår på biografen Skandia i Stockholm. Ändå dröjde det tills imorse innan du kunde läsa om det på spelsajterna. Du kanske undrar varför?

Jo, en förutsättning för att släppas in var att skriva under det här dokumentet. Det kallas för ett NDA, Non-disclosure-agreement, och är vanligt förekommande i spelbranschen. Kortfattat går det ut på att journalisterna släpps in om de går med på vissa förhållningsregler. I det här fallet handlade det om att Dice ville synka bevakningen med medier på andra sidan Atlanten.

Nedan hittar du NDA-avtalet som Dice fick journalisterna att skriva på igår kväll (full disclosure: även Spelbloggen var på plats). Kanske kan det vara intressant med en liten inblick i spelbranschens marknadsföringsmaskineri, tänker vi. Klicka för läsbar version!

Så hur verkar själva spelet då? Vi fick se hur en Dice-anställd spelade 17 minuter av ”Battlefield 4” och visst ser det större, maffigare och mer filmiskt ut än tidigare. Enligt Creative Director Lars Gustavsson kommer ”Battlefield 4” också att bli mer omfångsrikt än någonsin, även i storyläget.

Inledningen var dock avväpnande av en annan kaliber, med Bonnie Tylers “Total eclipse of the heart”. Ni kommer förstå om ni ser 17-minutersdemon:

YouTube Preview Image

/Tove & Daniel