Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Ja, det är verkligen sista fredagsfavoriterna för den här gången.

Som några har märkt har skönheten i stort sett försvunnit från papperstidningen. Nu tar även bloggen en timeout på obestämd framtid. Efter cirka fyra år känns det sorgligt att lämna Sveriges bästa dagstidning, men nu väntar roliga äventyr. Var och när ni kan läsa mer av mig återkommer jag till på onsdag, för det är inte riktigt slut än.

Just idag väljer jag knalligt glada läppfärgen Maybelline Colorsensational popsticks, en otroligt bra och prisvärd geleyeliner Super liner gel intenza från L’Oréal Paris (Mac har en utmärkt också, liksom Bobbi Brown för den som kan lägga vantarna på märket och det ryktas att även Estée Lauder släpper en).

Jag är barnsligt förtjust i La Mers lyxiga läppbalsam (även om mannen lägger beslag på den) och  de fantastiska fransarna som Yves Saint Laurents mascara Shocking ger.

Glad fredag!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här