Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Min kära styler från ghd har hängt med i över tre år, vilket är en evighet i hårverktygsår (och jag hade förmodligen inte fått ut så mycket på försäkringen efter självrisken. Om ens något).  Förutom att vara exceptionellt bra var också hela stylern, inklusive sladden, en uppiggande chockrosa nyans. Enligt uppgift ska de nyare modellerna vara betydligt bättre, men är tyvärr svartsladdade, oavsett nyans på resten av stylern.

Stylern sågs senast på ett hotellrum i Köpenhamn och jag har haft en enda lång bad hair day sedan dess. Men idag kom äntligen en ny kompis med röda plattor och bättre värmeelement som ska ge slätare och bättre resultat. Som uppdatering från 4 till 4s i phoneväg, kan man säga.

Vad ska en bra styler göra? Den ska vara varm nog för att kunna styla håret, men inte bränna det. Den ska hålla en jämn temperatur och glida lätt över håret.

Av alla jag har testat är det bara just ghd som fått full pott för funktionalitet och resultat. Cloud nine är också bra, liksom Gama, även om den sistnämnda är bättre på locktänger.

Jag blev också nyligen av med ett kärt smycke, men inte heller här var försäkringen till stor hjälp. Har man ”stöldbegärlig egendom” till ett värde av mer än 10 000 kronor ska man inte ha Trygg-Hansa, som inte har haft vett att ta hänsyn till de senaste årens mångdubbling av guldpriser. Tänk på att det även gäller exempelvis väskor. En märkesväska kommer lätt upp i de summorna, så se till att välja ett bolag som ersätter en säg, 2:55 med vad den verkligen är värd.

Och en helrosa plattång som min, fast i obruten förpackning, såldes nyligen på en auktionssajt för nästan 4500 kronor.

Nog med sverkande, imorgon är jag i alla fall snygg i håret igen.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här