Franskt och danskt i Köpenhamn

Under modeveckan i Köpenhamn hann jag även med att gå på vernissage. Peter Farago och Ingela Klementz-Farago, som visade fantastiska utställningen (och boken) Nordic Women in ChanelFotografiska i sommar, invigde en mindre version på Designmuseet. Här fanns även en avdelning för nya boken Bare moments, med precis som namnet antyder bilder på mer eller mindre bara modeller. Ja, de var nakna – i ansiktet. Mycket mer inte annat än skymtande förbi.

I sann fransk anda serverades förstås generöst med champagne och som tilltugg flødeboller deluxe från Summerbird – väldigt danskt.


En av mina favoritbilder

Givetvis var vackra kamelior utplacerade

Sådär ska röd skugga läggas

Visa kommentarer (1 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se Läs reglerna i sin helhet

  • Johanna Storås

    Ååååh vad jag ångrar innerligt att jag aldrig gick och såg den vernissagen.

Michelinguiden
Emma Bengtsson, kökschef på Aquavit i New York.

Två stjärnor till svenska kocken

Aquavit i New York hyllad.

Här finns både bulle och champagne

Kontinentalt

Kaféerna för mer än bara fika.

”Hot” om trillingnöt
lär vara en pr-kupp

Populär bit byts ut i Aladdinasken.

Terroir och årgång - även för choklad

Sött

Finsmakare till helgens chokladfestival.

Här är höstens matböcker

Böcker

Jill Johnson lagar mat i Nashville.

Restaurangen som bara serverar öl

Krogguiden

Går därifrån med ett leende.

Kvarteret med bäst snabbmat

Guide

Ekologiskt, långkokt och nyttigt.