Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Hello lovers. Eller inte.
Alla hjärtans kan vara underbart för att frossa i romantik och god choklad, men en del är inte lika förtjusta i dagen. Ett kommersiellt jippo, ett tvång att uppvakta någon, en ångestfylld dag för den som inte delar sitt liv med någon och där den normativa tvåsamheten gör sig smärtsamt påmind. Och allt för att det där helgonet dog martyrdöden för 1800 år sedan och handeln slår mynt av det med geléhjärtan och ockerpåslag på röda rosor.
Men nog med elände. Väldoftande små kärleksförklaringar att ge eller få. Till romantikern, cynikern eller viktigast av allt, dig själv. Oavsett vilket kategori du tillhör är några förslag från femtio kronor och uppåt.

Max 50 kronor
The Body Shop Chocomania heart soap. Hela serien är en kakodoftande orgie, men lilla söta tvålen kittlar doftsinnet precis lagom.

Max 200 kronor
Lush Imogen rose. En parfym som doftar ljuvlig, solvarm ros i en väskvänlig förpackning och till ett bra pris.

Max 500 kronor
Byredo Loveless doftljus. Svart ljus sprider väldoft och värmer även den kallaste hjärta med noter av mandarin och tuberos.

Max 1000 kronor
Chanel No 5 bath oil. Det ultimata icke-bubbelbadet. Även de som normalt inte väljer nummer fem (som jag) förförs.

Max 2000 kronor
By Kilian Incense oud.  Underbar, sensuell oud som bärs av både män och kvinnor. Armani Privée Oud royal spelar i samma liga.

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här