Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

I höstas satsade jag på en ny sminkväska. Den gamla trotjänare, i svart nylon från Sebastian (eller snarare deras makeupmärke Trucco) använde jag tills den faktiskt trillade sönder. Den hade ett fack undertill för förvaring av borstar, så att de inte skulle skavas sönder, och var precis lagom liten.

Under en Parisresa slog jag till på en väska i svart, matlasserat skinn från Chanel. Ahhh. Den var så dyr och fin att den kom med sin egen väska. En förvaringsväska åt förvaringsväskan. Problemet är bara att den är lite för stor, om man som jag hatar att släpa på mycket smink) för att stoppa ner i handväskan till vardags.

Polska väskdesignerna Maria Nowinska gör smäckra, behändiga sminkväskor. Eftersom hon gör dem på beställning kan man få nästan vilket skinn och vilken färg på foder man vill. Plus sina intialer instansade – tänk H:et i Hermès Evelyne. Till knappt en tiondel av priset mot en Chanel.

För även om jag verkligen är förtjust i de där ihophakade C:na, gillar jag mina egna initialer mer. Eller i alla fall lika mycket.

 

Mina fredagsfavoriter är lite glansiga och glittriga den här veckan. Bredvid den svarta väskan står Chanels Illusion d’ombre, en krämig puderskugga (eller tvärtom) med hög festfaktor.

I den beiga väskan ligger Giorgio Armani Gloss d’Armani, Diors nya Skinflash primer, en bred penna med lystergivande primer och Twist-up metallic eye pen från Isadora.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar