Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Wella visar ljuva lockar och vibrerande färger.

Jag träffade Peter Thomas Roth, mannen som har hudvårdsmärket med samma namn.

Mästerstylisten Robert Rydberg gjorde en fantastisk visning för NK. Inbjudan i form av tatuering.

Ett besök på Maison Guerlain piggar alltid upp luktsinnet, men jag gick därifrån tomhänt.

Make up store firar 15 år med en hejdundrande visning och 50 modeller som gjorde allt från att dansa balett till att svinga från taket.

Nutracosmeticskonferens i Paris, där bland annat chilenska Cosmetofruit presenterade sin forskning om polyfenoler. Avancerat var det i alla fall.

En kvartett av Helena Rubinsteinklassiker i fantastiska förpackningar. Mascaran finns kvar (om än omformulerad), de andra är historia blott. Doften skulle jag gärna ha sniffat på.

L’Oréals slogan Because I’m worth it fyllde 40 år. På plats i Paris fans taleskvinnor som Jane Fonda och Ines de la Fressange.

Det var allt för i år.

Ha ett strålande vackert avslut på 2011 och en sprudlande start på 2012!

 

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här