Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Imorgon  är sista dagen på 2011 och vilket år det har varit. För mig personligen har det inte varit ett höjdarår skönhets- (eller sömn-)mässigt, men det tar jag igen nästa år.

Jobbmässigt har det varit lysande. Jag har träffat en rad spännande människor, från industrihöjdare som L’Oréals vd Jean-Paul Agon och Aerin Lauder till makeupartister som Tom Pecheux (igen) och  modeller som Constance Jablonski. Dessutom har jag mött stilikonen Inès de la Fressange och superstjärnan inom parfymbranschen, Jean-Claude Ellena. Och eldsjälar, både vetenskapsmän- och kvinnor och kreativa typer.

Här är mitt år i ett urval av bilder:

Jag inleder året med snabb Biothermmassage vid lanseringen av nya Aquasource.

Fräsch som en nyponros (och lika omejkad) efter något längre ansiktsbehandling på Lancômes institut i Paris.

Snyggaste makeupen (och accessoarerna) när Rodebjer visade sin höstkollektion under modeveckan.

Jane Hurtzmark Hudis, varumärkesdirektör Estée Lauder, Aerin Lauder, kreativ chef och Carolyn Murphy, modell.  Jag, kortvuxen, och Constance Jablonski, extrautrustad (vi snackar killer heels) modell.

Besök på Les Senteurs i London och Big Ben sett från ribbåt på Thamsen.

Årets upplaga av Swedish Beauty and cosmetics awards hölls i april på Cirkus.

Charmiga och begåvade Lyne Desnoyers visade i maj hur MAC tolkade höstens trender.

Arnikaodlingar i Yves Rochers regi i Bretagne.

Fler tillbakablickar imorgon

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här