Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Under veckan inför jul får de flesta lätt panik med julkortsskickande, granletande (har de tagit slut än?), skinkgriljeringsreceptletande och klappjakt. Till det lägger jag även skönhetsproduktstestande delux. Det är nämligen dags för KTF:s Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2012 och deadline för att nominera sina produkter var 9 december.

Först in med åretsprodukter var Dior, som föredömligt nog var ute i mycket god tid. Sedan har det så gott som dagligen trillat in paket och påsar med bidrag.

I år är det en ny, snygg hemsida, några nya jurymedlemmar och själva galan kommer att hållas på Winterviken den 18 april 2012.

I jul kommer jag alltså att vara extra polerad och väldoftande.

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här