Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Vad ska man tänka på makeupmässigt när man vet att man kommer att gråta? Oavsett om det är av glädje eller sorg finns några enkla knep. (Jag får bli mer ingående vid annat tillfälle, mobilbloggar med lynnig uppkoppling).

Vattenfast mascara, förstås för att undvika tvättbjörnsringar och osnygga ränder. Jag gillar Helena Rubinstein Long lashes.

Puder är nödvändigt åtminstone för mig för att dämpa min blanka, röda näsa. Guerlain Meteorites compact är en smidig och söt dosa dessutom.

Lägg hellre lite diskret färg på läppar än på ögon. Matta Chanel Rouge allure velvet i 34 sitter bra och är en perfekt nyans.

Att snyta sig i stil med en fin näsduk känns lite bättre. Den här Manolo Blahnik-designen för Liberty’s har hjälpt mig i nöd och lust. Fast mest tråkiga förkylningar.

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här