Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Två amerikanska produkter som inte kommer att pryda mina läppar:

Van Holten’s, stor picklesproducent, började tillverka sitt läppcerat, Big papa dill pickle lip balm, som en skojig give-away. Det blev dock så populärt att Van Holten’s började sälja det i butiker.  Företaget, som funnits sedan slutet av 1800-talet funderar på andra sätt att utveckla sitt sortiment. Inlagdgurk-inpackning?

Minxade naglar kan vara både praktiskt och stundtals snyggt, men att foliera sin mun? Really? Spana in sidan (och om du verkligen är intresserad , videon ) för det Houston-baserade företaget Glitzylips. Det ser varken enkelt eller snyggt ut. Tvärtom.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här