Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jo Malone är känd som kvinnan som lärde oss att blanda dofter. Hennes fantastiska parfymer för kropp och hem är moderna klassiker. Hon sålde företaget till Estée Lauder 1999 och stannade kvar till 2006.

Nu kommer hon tillbaka med Jo Loves. Idag lanserar hon sin app. Givetvis finns det en Facebooksida. Det finns en moodboard och en film också, där hon berättar att hon inspireras av mat, färger och stämningar. Och hon uppmanar oss att dela med oss av våra favoritdofter.

Spännande. Men nu vill jag veta hur hennes nya skapelser doftar och för det finns det inte en app – än.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här