Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

En återupptäckt feel good-favorit i doftväg är så bra att jag nästan inte vill avslöja den. Den säljs nämligen på ett enda ställe i Sverige, vid Lancômedisken NK Stockholm. Peut-Être heter den och är sådär bra att jag kommer på mig själv med att sniffa handleden gång på gång. Den är kanske en av de bästa skin scents jag vet, som knuffar ut (eller i alla fall konkurrerar med) Donna Karans Cashmere mist och Mona di Orios Jabu. Det är ingen stor eller spännande doft, men så behaglig att jag gärna bär den till vardags när temperaturen sjunker.

Det ryktas att Peut-Être ska få sällskap i Sverige av ytterligare ett par dofter från Lancômes La collection, en samling dofter som ursprungligen släpptes på 1930-talet och framåt – men som omformulerats och uppdaterats. De andra dofterna är Sikkim, Magie, Mille et Une Roses, Climat, Sagamore och Cuir.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här