Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag har länge undrat varför inte Louis Vuitton har en doft (längre. Det har tidigare funnits några parfymer i huset, men inte på många år.) Med LVMH i ryggen och en väl uttänkt vertikal integrationsstrategi ser jag inte riktigt vad som skulle stoppa företaget från att lansera en parfym. Det verkar som ett säkert doftkort och rejäl intäktskälla.

Nu verkar det som om LV gör slag i saken. Enligt wwd.com har huset anlitat  Jacques Cavallier-Belletrud, vars familj har pysslat med parfym nästan lika länge som LV har sytt väskor.På Belletruds meritlista finns bland annat  Stella McCartney, Dior Addict  och Classic från Jean Paul Gaultier.

Exotiska blomster ska enligt källor säkras, men när resultatet kan provsniffas framkommer inte.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här